Smakoterapia – Iwona Zasuwa

Empik zaprasza do spędzenia pierwszych jesiennych wieczorów z twórcami kultury. W środę 30 września godz. 18:00 , Iwona Zasuwa opowie o budowaniu odporności poprzez odpowiednie komponowanie diety. 

Interaktywne transmisje odbywają się na stronie Facebook.com/empikcom. W trakcie wydarzeń możliwe jest zadawanie pytań w komentarzach pod streamingiem. Wszystkie spotkania tłumaczone są na język migowy.

Odporność organizmu buduje się każdego dnia. Iwona Zasuwa, autorka bloga Smakoterapia oraz najnowszej książki „Smakoterapia na wynos. Odporność przez cały rok” (Edipresse Książki), przekonuje, że droga do zdrowia prowadzi przez kuchnię. Rozmowę na temat zdrowych dań, które można zabrać ze sobą, wychodząc z domu, poprowadzi Justyna Dżbik-Kluge.

– Dania na wynos, zwane pieszczotliwe „nawynosami”, to nieodłączny element mojego menu. Odkąd pamiętam, wiodę tułacze życie śpiewograjka, który musi wszak coś jeść poza domem. Od kiedy moje nawyki żywieniowe uległy ewolucji (żeby nie powiedzieć rewolucji), grzeszenie zbyt częstym jedzeniem na mieście już mi nie w smak. Dlatego wożę ze sobą torby pełne smakowitości w trasę, a kiedy zapasy się kończą, robi się przestrzeń na małe grzeszki. Wiem, że moja odporność – rzecz niezwykle istotna w dzisiejszych niełatwych czasach – zależy ode mnie! Każdy kęs ma znaczenie – i ten odżywczy, i ten grzeszny. A najważniejsze są zdrowe proporcje! Dlatego moja Smakoterapia to dążenie do harmonii i równowagi, które są podstawą odporności – komentuje Iwona Zasuwa.

Biuro prasowe Empiku.